Helix Piercings Kopen: Een Gids voor Stijl en Veiligheid

Helix Piercings: Wat zijn Ze en Waarom zijn Ze Populair?

Helix piercings, gekenmerkt door hun plaatsing aan de buitenste rand van het oor, hebben de afgelopen jaren een ware cultstatus bereikt. Deze oorpiercings bieden een subtiele maar stijlvolle manier om je persoonlijkheid uit te drukken. De populariteit is mede te danken aan hun veelzijdigheid en het vermogen om zowel met casual als formele looks te combineren.

De Verschillende Soorten Helix Piercings

Bij het overwegen van helix piercings, is het belangrijk om de verschillende soorten te kennen. Basisontwerpen zijn geweldig voor beginners, terwijl meer unieke en aangepaste stijlen ideaal zijn voor de

meer ervaren sieradenliefhebbers. Deze variëteit zorgt ervoor dat er voor iedereen een perfecte helix piercing is, passend bij hun stijl en comfortniveau.

De Beste Materialen voor Jouw Helix Piercing

Roestvrij staal is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en hypoallergene eigenschappen. Het is ideaal voor mensen met gevoelige huid. Andere materialen zoals nikkelvrij titanium en bioplast bieden ook comfort en stijl, maar elk heeft zijn eigen unieke voordelen en kenmerken.

Hoe Kies Je de Perfecte Helix Piercing

De keuze van je helix piercing hangt af van meerdere factoren: grootte, pasvorm, en persoonlijke stijlvoorkeur. Het is cruciaal om een piercing te kiezen die niet alleen mooi is, maar ook comfortabel zit en bij je dagelijkse activiteiten past.

Veiligheid en Nazorg van Helix Piercings

Veiligheid moet altijd voorop staan bij het kiezen van een helix piercing. Volg altijd de veiligheidsprotocollen en zorg voor goede nazorg om infecties en andere complicaties te voorkomen. Regelmatige reiniging en het vermijden van onnodige manipulatie zijn sleutel tot een gezonde piercing.

Waar Kun Je kraakbeen piercing Kopen

Je kunt bij aramatjewels.com een ruime keuze in helix en traguspiercings vinden. 

Van labret piercing tot oorpiercing met een steentje

Aramat Jewels: Exclusiviteit en Kwaliteit

Aramat Jewels staat bekend om zijn unieke, handgemaakte bedels voor oorring of halsketting en helix piercings. Hun producten zijn niet alleen stijlvol, maar ook van hoge kwaliteit, wat wordt weerspiegeld in de positieve beoordelingen van klanten.

Je Helix Piercing Stijlvol Dragen

Helix piercings kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in je persoonlijke stijl. Combineer ze met andere sieraden voor een gelaagde look of draag ze als een stand-alone statement.

Veelgestelde Vragen over Helixpiercings

In deze sectie beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over helix piercings, zoals het zorgproces, de beste materialen, en tips voor stijlkeuzes.

Veelgestelde Vragen over Helix Piercing oorbel

Helix piercings zijn een populaire vorm van lichaamsversiering die een unieke uitstraling geven. Ze zijn stijlvol, veelzijdig en kunnen een persoonlijke touch aan je look toevoegen. Echter, met zoveel informatie beschikbaar, kunnen er veel vragen ontstaan over helix piercings. In dit artikel behandelen we de meest gestelde vragen, waaronder het zorgproces, de beste materialen, en stijltips.


Helix Piercing Zorg

Het zorgen voor je helix piercing is cruciaal voor een goede genezing en het behouden van een gezonde piercing. Hier zijn enkele essentiële tips:

 1. Reinigingsroutine: Het is belangrijk om je helix piercing twee keer per dag te reinigen met een zoutoplossing of met tea tree olie . Dit helpt infecties te voorkomen en bevordert het genezingsproces.

 2. Voorkom Irritatie: Vermijd het aanraken van je piercing met vuile handen en draag geen hoofddeksels die over de piercing wrijven.

 3. Slaap Posities: Probeer niet op de gepiercete kant te slapen, aangezien dit druk en irritatie kan veroorzaken.


Beste Materialen voor Helix Piercings

De keuze van het materiaal van je helix sieraad is belangrijk voor comfort en genezing. Overweeg de volgende opties:

 1. Chirurgisch Staal: Dit is een veelgebruikte optie die goed wordt verdragen door de meeste mensen. Als je een nikkel allergie hebt dan adviseren we titanium of goud.

 2. Titanium: Ideaal voor mensen met gevoelige huid of allergieën. Het is lichtgewicht en hypoallergeen.

 3. Goud: Zorg ervoor dat je kiest voor 14k of 18k goud om allergische reacties en huidirritaties te vermijden.


Stijltips voor Helix Piercings

Helix piercings bieden veel ruimte voor persoonlijke stijl. Hier zijn enkele ideeën:

 1. Minimalistische Sieraden: Voor een subtiele look, kies kleine studs of ringetjes.

 2. Statement Sieraden: Voor een opvallende look, kies grotere hoepels of sieraden met edelstenen.

 3. Meerdere Piercings: Overweeg het combineren van meerdere helix piercings voor een uniek effect.


Veelgestelde Vragen

 1. Hoe lang duurt het genezingsproces van een helix piercing? Het genezingsproces kan variëren van 3 tot 6 maanden, afhankelijk van de persoonlijke gezondheid en zorg.

 2. Kan ik zwemmen met een nieuwe helix piercing? Het is aanbevolen om zwembaden en natuurlijk water te vermijden tijdens het genezingsproces om infecties te voorkomen.

 3. Hoe weet ik of mijn helix piercing geïnfecteerd is? Tekenen van infectie zijn onder meer roodheid, zwelling, pijn, en ongebruikelijke afscheiding. Raadpleeg bij deze symptomen een arts.

 1. Welke stijl van helix piercing past het beste bij mij? Dit hangt af van je persoonlijke stijl en het gewenste effect. Minimalistische sieraden zijn veelzijdig, terwijl statement stukken meer opvallen.

 2. Hoe kan ik slaapproblemen met een helix piercing voorkomen? Gebruik een reiskussen of een donutvormig kussen om druk op de piercing te verminderen tijdens het slapen.

 3. Zijn er activiteiten die ik moet vermijden met een helix piercing? Vermijd activiteiten die druk of wrijving op de piercing kunnen veroorzaken, zoals het dragen van strakke hoofddeksels of helmen.

 

Helix piercings zijn een fantastische manier om jezelf uit te drukken en kunnen een geweldige toevoeging zijn aan je persoonlijke stijl. Door de juiste zorg en aandacht te besteden aan de keuze van materialen en stijl, kun je genieten van een mooie en gezonde piercing. Onthoud dat elke piercing uniek is, en het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en passende zorg te bieden gedurende het hele genezingsproces.

Conclusie: Maak de Juiste Keuze voor Jouw Helix Piercing

Helix piercings zijn een prachtige manier om je unieke stijl uit te drukken. Met de juiste kennis over types, materialen, veiligheid, en nazorg kun je een weloverwogen beslissing nemen en genieten van je nieuwe oorsieraad.

Sieraden kopen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

 • Uitgebreide Gids voor soorten schakels in halsk...

  Soorten Schakels: Een Uitgebreide Gids voor Kettingen en Armbanden Welkom bij onze uitgebreide gids over de verschillende soorten schakels voor kettingen en armbanden. In dit artikel zullen we de populairste...

  Uitgebreide Gids voor soorten schakels in halsk...

  Soorten Schakels: Een Uitgebreide Gids voor Kettingen en Armbanden Welkom bij onze uitgebreide gids over de verschillende soorten schakels voor kettingen en armbanden. In dit artikel zullen we de populairste...

 • Roestvrijstalen oorbellen: de voordelen en keuze

  Waarom zijn roestvrijstalen oorbellen een goede keuze? Als je op zoek bent naar nieuwe oorbellen, is het belangrijk om te overwegen wat voor materiaal je wilt. Er zijn veel verschillende...

  Roestvrijstalen oorbellen: de voordelen en keuze

  Waarom zijn roestvrijstalen oorbellen een goede keuze? Als je op zoek bent naar nieuwe oorbellen, is het belangrijk om te overwegen wat voor materiaal je wilt. Er zijn veel verschillende...

 • Alles over kinder oorbellen

  Oorbellen zijn al eeuwenlang een populair sieraad en een geweldige manier om je stijl en persoonlijkheid uit te drukken. Ook voor kinderen zijn oorbellen leuk en trendy. In dit artikel...

  Alles over kinder oorbellen

  Oorbellen zijn al eeuwenlang een populair sieraad en een geweldige manier om je stijl en persoonlijkheid uit te drukken. Ook voor kinderen zijn oorbellen leuk en trendy. In dit artikel...

1 van 3