Halskettinglengtes: hoe bepaal je de perfecte lengte voor jou

Halskettinglengtes hoe bepaal je de perfecte lengte voor jou

 

De lengte van een halsketting is een belangrijke factor om te overwegen bij het uitzoeken van het perfecte sieraad. Een te korte

kan ongemakkelijk en beperkend zijn, terwijl een te lange ketting in de knoop kan raken en moeilijk te dragen is. Dus, hoe weet je welke lengte voor jou geschikt is? Laten we eens kijken naar een paar factoren om in gedachten te houden.

 
 

Gezichtsvorm

Een van de dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een kettinglengte is je gezichtsvorm. Als je een rond gezicht hebt, zul je een langere ketting willen kiezen die je uiterlijk verlengt. Heb je daarentegen een hartvormig gezicht, dan is een kortere ketting die onderaan je hals valt flatterender. En als je een ovaal gezicht hebt, heb je geluk: bijna elke lengte staat je goed!

Halskettinglengtes: Hoe Bepaal Je De Perfecte Lengte Voor
Stijl van de halsketting


De stijl van de halsketting is ook een belangrijke factor om te overwegen. Een choker bijvoorbeeld zit dicht bij je hals en is het meest geschikt voor iemand met een lange, slanke hals. Een halsketting, die net onder de basis van de hals valt, is ook een goede optie voor iemand met een lange hals. En tot slot kan een schakelketting in lengte variëren, maar valt meestal ergens tussen de  schouderbladen of op je borst.

Bij dames is de meest gekozen maat 45cm of 50cm en de favoriete maat bij de mannen is  55cm of 60cm , maar draag vooral wat jij prettig vind.

Als het erop aankomt, is er geen definitief antwoord op de vraag "hoe lang moet een halsketting zijn?" De perfecte lengte voor jou hangt af van verschillende factoren, waaronder je gezichtsvorm en de stijl van de ketting zelf en wat jij zelf prettig dragen vind. Door met deze factoren rekening te houden, ben je goed op weg om het perfecte sieraad voor jou te vinden.

Bij Aramat Jewels hebben we een ruime keuze in schakelkettingen voor hem of haar. Combineer met een hanger, letter of draag je ketting gewoon zo als het een wat breder model betreft.

Halskettingen