Wat is 18 karaats goud?

Als je op zoek bent naar sieraden, ben je vast de term "18 karaats goud" tegengekomen. Maar wat betekent het eigenlijk en waarom is het zo speciaal? In dit artikel duiken we in de wereld van 18 karaats goud en ontrafelen we de mysteries achter deze prachtige edele metalen!

De Magie van Karaat: Een Gouden Maatstaf

Karaat is een term die vaak wordt gebruikt om de zuiverheid van goud aan te duiden. Het staat voor het percentage puur goud in een sieraad. Puur goud, ook wel 24 karaats goud genoemd, bestaat voor 100% uit goud. Het is echter erg zacht en buigzaam, wat het minder geschikt maakt voor dagelijks gebruik in sieraden.

18 Karaats Goud: Puurheid en Pracht

18 karaats goud, ook bekend als 750 goud, bestaat voor 75% uit puur goud. De overige 25% bestaat uit andere metalen, zoals koper of zilver. Dit zorgt voor extra stevigheid en duurzaamheid, terwijl de prachtige glans van puur goud behouden blijft. Sieraden van 18 karaats goud stralen een tijdloze elegantie uit.

Het Merkteken: Kwaliteit Gegarandeerd

Bij het kopen van sieraden van 18 karaats goud is het essentieel om te letten op het merkteken. In veel landen is het verplicht om een merkteken op gouden sieraden te hebben dat aangeeft hoeveel karaats het goud is. Dit merkteken staat garant voor de kwaliteit en echtheid van het goud, en het biedt gemoedsrust bij je aankoop.

Oorknoppen en Armbanden: Tijdloze Schoonheid

Sieraden van 18 karaats goud zijn beschikbaar in diverse stijlen, van prachtige oorknoppen tot elegante armbanden. De tijdloze schoonheid van 18 karaats goud maakt het perfect voor speciale gelegenheden, maar ook voor dagelijks dragen. Een paar oorknoppen of een delicate armband kunnen je outfit een vleugje glamour geven.

Tijdloze 18 Karaats Gouden sieraden - Een Schat om te Koesteren!

In een notendop is 18 karaats goud een bijzondere keuze voor sieraden vanwege zijn combinatie van puurheid en duurzaamheid. Met 75% puur goud en het geruststellende merkteken, bieden sieraden van 18 karaats goud schoonheid en kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar oorknoppen, armbanden of andere sieraden, 18 karaats goud is een schat om te koesteren en te dragen met trots!!!