Alles over kinder oorbellen

Oorbellen zijn al eeuwenlang een populair sieraad en een geweldige manier om je stijl en persoonlijkheid uit te drukken. Ook voor kinderen zijn oorbellen leuk en trendy. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over oorbellen voor kinderen, van materialen en stijlen tot het kiezen van de perfecte oorbellen en het verzorgen ervan.

Materialen voor oorbellen kinderen

Goud

Goud is een klassiek materiaal voor oorbellen en wordt vaak gebruikt voor kindersieraden. Het is een zacht en duurzaam materiaal, wat het comfortabel maakt om te dragen. Gouden oorbellen zijn verkrijgbaar in verschillende zuiverheden, zoals 14-karaats en 18-karaats goud. Houd er rekening mee dat sommige kinderen allergisch kunnen zijn voor goud of Chirurgisch staal.

Zilver

Zilver is een ander populair materiaal voor oorbellen. Het is minder duur dan goud en heeft een mooie glans. Sterling zilver is een goede optie voor kinderoorbellen omdat het duurzaam en nikkelvrij is. Zorg er wel voor dat je zilveren oorbellen regelmatig schoonmaakt, omdat ze kunnen oxideren en verkleuren.

Chirurgisch staal

Chirurgisch staal is een uitstekend materiaal voor oorbellen, vooral voor kinderen met gevoelige oren of allergieën. De meeste mensen krijgen geen reactie op staal soms reageren mensen met een nikkelallergie op staal, dus als je een allergie hebt voor nikkel dan adviseren we titanium of 925 zilver. Het is zeer duurzaam en hypoallergeen, waardoor het een veilige keuze is voor de meeste kinderen. Het wordt niet voor niks gebruikt met oorgaatjes schieten. Chirurgisch staal heeft ook een mooie glans, waardoor het lijkt op zilver.

Stijlen van oorbellen voor kinderen

Studs

Stud oorbellen zijn kleine oorbellen die direct op het oorlelletje zitten. Ze zijn ideaal voor kinderen, omdat ze minder kans hebben om verstrikt te raken in kleding of haren en omdat ze comfortabel zijn om te dragen. Studs zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals hartjes, sterren, dieren en bloemen.

Creolen of Oorringen

Creolen zijn cirkelvormige oorbellen die door het oor gaan en aan de achterkant sluiten. Ze zijn geschikt voor kinderen die al wat ouder zijn en verantwoordelijk genoeg zijn om voor hun sieraden te zorgen. Oorringen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van kleine en subtiele tot grote en opvallende ontwerpen.

Oorhangers

Hanger oorbellen zijn oorbellen met een hangend element, zoals een bedel of een steen. Ze zijn geschikt voor speciale gelegenheden en feestjes, maar kunnen minder praktisch zijn voor dagelijks gebruik, vooral voor jongere kinderen. Oorhangers zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals dieren, bloemen en hartjes.

Hypoallergene oorbellen

Hypoallergene oorbellen zijn oorbellen die gemaakt zijn van materialen die minder waarschijnlijk allergische reacties veroorzaken. Voorbeelden van hypoallergene materialen zijn chirurgisch staal (niet geschikt bij nikkelallergie), titanium en goud. Deze oorbellen zijn vooral geschikt voor kinderen met gevoelige oren of allergieën.

Leeftijdsgebonden oorbellen

Baby's en peuters

Voor baby's en peuters zijn kleine, lichte oorbellen het meest geschikt zoals 2mm of 3mm. Studs zijn de beste keuze, omdat ze comfortabel zijn en niet snel verstrikt raken. Kies hypoallergene materialen om het risico op allergische reacties te minimaliseren.

Kleuters en jonge kinderen

Kleuters en jonge kinderen kunnen meer gevarieerde oorbellen dragen, zoals kleine creolen en hangers. Zorg er echter voor dat de oorbellen niet te zwaar of groot zijn, zodat ze comfortabel blijven om te dragen. Het is ook belangrijk om te kiezen voor veilige en hypoallergene materialen.

Tieners

Tieners hebben meer vrijheid in hun keuze van oorbellen, maar het is nog steeds belangrijk om rekening te houden met comfort en veiligheid. Tieners kunnen experimenteren met verschillende stijlen, zoals grotere creolen, statement hangers en meerdere oorbellen per oor.

Tips voor het kiezen van oorbellen voor kinderen

 1. Houd rekening met de leeftijd en de persoonlijkheid van het kind.
 2. Kies hypoallergene materialen voor kinderen met gevoelige oren of allergieën.
 3. Zorg ervoor dat de oorbellen comfortabel zijn om te dragen en niet te zwaar zijn.
 4. Kies voor veilige sluitingen, zoals schroefdraad of klik-sluitingen.
 5. Overweeg om te investeren in een paar tijdloze, hoogwaardige oorbellen die het kind jarenlang kan dragen.

Het prikken van gaatjes

Het is belangrijk om het prikken van gaatjes voor oorbelletjes in een professionele en hygiënische omgeving te laten plaatsvinden. Kies voor een betrouwbare juwelier of piercer die ervaring heeft met het prikken van gaatjes bij kinderen. Het is aan te raden om te wachten tot je kind oud genoeg is om zelf te beslissen of ze oorbellen willen en goed voor hun oorbellen kunnen zorgen.

Onderhoud en verzorging

 1. Reinig de oorstekers regelmatig met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel om vuil en bacteriën te verwijderen.
 2. Draai de oorbellen dagelijks voorzichtig rond om te voorkomen dat ze vast komen te zitten.
 3. Verwijder oorbellen tijdens het sporten, zwemmen of slapen om ongelukken te voorkomen.
 4. Vervang de sluitingen indien nodig om te zorgen dat de oorbellen goed op hun plaats blijven zitten.
 5. Bewaar oorbellen op een veilige en droge plaats, bij voorkeur in een sieradendoosje.
Dieroorbellen

Conclusie

Kinderoorbellen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan materialen, stijlen en ontwerpen. Door rekening te houden met de leeftijd, persoonlijkheid en eventuele allergieën van je kind, kun je de perfecte oorbellen kiezen die zowel mooi als comfortabel zijn. Vergeet niet om te investeren in kwaliteit en veiligheid, en zorg ervoor dat je kind goed voor hun oorbellen zorgt.

FAQ's

 1. Op welke leeftijd kunnen kinderen oorbellen dragen? Er is geen vaste leeftijd voor het dragen van oorbellen, maar het is belangrijk om te wachten tot je kind oud genoeg is om zelf te beslissen of ze oorbellen willen en goed voor hun oorbellen kunnen zorgen.

 2. Hoe kan ik weten of mijn kind allergisch is voor bepaalde materialen? Allergieën voor metalen kunnen zich uiten in roodheid, jeuk, zwelling of uitslag op de huid rond de oorbellen. Als je vermoedt dat je kind allergisch is, verwijder dan de oorbellen en raadpleeg een arts. Kies in de toekomst voor hypoallergene materialen.

 3. Hoe lang moet mijn kind wachten om van oorbellen te wisselen na het prikken van gaatjes? Het is aan te raden om minimaal 6 weken te wachten voordat je de eerste oorbellen verwisselt. Gedurende deze tijd moet je de oren en oorbellen goed schoonhouden om infecties te voorkomen.

 4. Wat zijn veilige sluitingen voor kinderoorbellen? Veilige sluitingen voor kinderoorbellen zijn schroefdraad of klik-sluitingen, omdat ze stevig op hun plaats blijven zitten en minder snel verloren gaan.

 5. Moet ik mijn kind helpen bij het verzorgen van hun oorbellen? Ja, vooral bij jongere kinderen is het belangrijk om ze te helpen bij het schoonmaken en onderhouden van hun oorbellen. Dit

  zorgt ervoor dat ze leren hoe ze goed voor hun sieraden moeten zorgen en het verkleint het risico op infecties of andere problemen.

 6. Kunnen kinderen meerdere oorbellen per oor dragen? Ja, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind verantwoordelijk genoeg is om voor meerdere oorbellen te zorgen. Overweeg om te wachten tot je kind wat ouder is, bijvoorbeeld in de tienerjaren, voordat je meerdere gaatjes laat prikken.

 7. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kind geen oorbellen verliest? Kies voor veilige sluitingen zoals schroefdraad of klik-sluitingen, die minder snel losraken. Daarnaast is het belangrijk om je kind te leren hoe ze goed voor hun oorbellen moeten zorgen en ze eraan te herinneren om hun oorbellen te verwijderen tijdens activiteiten waarbij ze verloren kunnen gaan.

 8. Kan mijn kind zwemmen met oorbellen in? Het is beter om oorbellen uit te doen tijdens het zwemmen, vooral in zwembaden met chloor of in zout water, omdat dit de oorbellen kan beschadigen of verkleuren. Als je kind toch wil zwemmen met oorbellen in, kies dan voor waterbestendige materialen zoals chirurgisch staal of titanium.

 9. Hoe vaak moet ik de oorbellen van mijn kind schoonmaken? Het is aan te raden om de oorbellen van je kind minimaal één keer per week schoon te maken met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Dit helpt om vuil en bacteriën te verwijderen en voorkomt infecties.

 10. Zijn er speciale oorbellen voor sportieve kinderen? Ja, er zijn oorbellen ontworpen voor sportieve kinderen die comfortabeler en veiliger zijn om te dragen tijdens het sporten. Kies voor lichte, platte studs of oorbellen met veilige sluitingen die minder snel verstrikt raken of blijven haken.

 11. Wat moet ik doen als mijn kind een infectie krijgt door het dragen van oorbellen? Als je vermoedt dat je kind een infectie heeft, verwijder dan de oorbellen en raadpleeg een arts. Houd het gebied rond het gaatje schoon en droog en volg de aanwijzingen van de arts op. In sommige gevallen kan een antibioticumzalf of -crème worden voorgeschreven. Voorkom herinfectie door hypoallergene oorbellen te gebruiken en de oorbellen regelmatig te reinigen.

 12. Is het veilig voor mijn kind om oorbellen te dragen tijdens het slapen? Het dragen van oorbellen tijdens het slapen kan ongemakkelijk zijn en het risico op verstrikt raken of haken vergroten. Voor jonge kinderen en baby's is het aan te raden om oorbellen uit te doen tijdens het slapen. Als je kind toch oorbellen wil dragen tijdens het slapen, kies dan voor lichte, platte studs zonder uitstekende delen.

 13. Hoe kan ik mijn kind helpen wennen aan het dragen van oorbellen? Om je kind te helpen wennen aan het dragen van oorbellen, begin je met lichte, comfortabele oorbellen zoals studs. Geef je kind de tijd om te wennen aan het gevoel van oorbellen en moedig ze aan om hun oren en oorbellen regelmatig te controleren en schoon te maken. Je kunt ook samen met je kind leuke en mooie oorbellen uitkiezen om hun interesse en enthousiasme te stimuleren.

 14. Hoe kies ik de juiste maat oorbellen voor mijn kind? De juiste maat oorbellen voor je kind hangt af van hun leeftijd, de grootte van hun oorlellen en hun persoonlijke voorkeur. Voor baby's en jonge kinderen zijn kleinere, lichtere oorbellen het meest geschikt. Oudere kinderen en tieners kunnen grotere oorbellen dragen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze comfortabel en veilig zijn om te dragen. Probeer verschillende maten en stijlen uit om te zien wat het beste bij je kind past.

 15. Zijn er oorbellen voor kinderen met een thema, zoals favoriete personages of hobby's? Ja, er zijn veel oorbellen voor kinderen die speciale thema's of personages bevatten. Deze oorbellen kunnen een leuke en persoonlijke manier zijn om de interesses en hobby's van je kind te vieren. Zoek naar oorbellen met eenhoorn vorm, hartjes, dieren, dansers of vormen. Zorg er echter voor dat je nog steeds kiest voor veilige, hypoallergene materialen en comfortabele ontwerpen.

Shop de leukste oorbellen

Op aramatjewels.com vind je een ruime keuze in oorbellen voor jong en oud. Of je nu op zoek bent naar oorbelletjes met steentje , dierenoorbellen, Bali oorbellen of oorbedels bij Aramat Jewels vind je een grote keuze in oorstekers. Bekijk ze hier

 Favoriete sieraden

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

 • Uitgebreide Gids voor soorten schakels in halsk...

  Soorten Schakels: Een Uitgebreide Gids voor Kettingen en Armbanden Welkom bij onze uitgebreide gids over de verschillende soorten schakels voor kettingen en armbanden. In dit artikel zullen we de populairste...

  Uitgebreide Gids voor soorten schakels in halsk...

  Soorten Schakels: Een Uitgebreide Gids voor Kettingen en Armbanden Welkom bij onze uitgebreide gids over de verschillende soorten schakels voor kettingen en armbanden. In dit artikel zullen we de populairste...

 • Roestvrijstalen oorbellen: de voordelen en keuze

  Waarom zijn roestvrijstalen oorbellen een goede keuze? Als je op zoek bent naar nieuwe oorbellen, is het belangrijk om te overwegen wat voor materiaal je wilt. Er zijn veel verschillende...

  Roestvrijstalen oorbellen: de voordelen en keuze

  Waarom zijn roestvrijstalen oorbellen een goede keuze? Als je op zoek bent naar nieuwe oorbellen, is het belangrijk om te overwegen wat voor materiaal je wilt. Er zijn veel verschillende...

 • Alles over kinder oorbellen

  Oorbellen zijn al eeuwenlang een populair sieraad en een geweldige manier om je stijl en persoonlijkheid uit te drukken. Ook voor kinderen zijn oorbellen leuk en trendy. In dit artikel...

  Alles over kinder oorbellen

  Oorbellen zijn al eeuwenlang een populair sieraad en een geweldige manier om je stijl en persoonlijkheid uit te drukken. Ook voor kinderen zijn oorbellen leuk en trendy. In dit artikel...

1 van 3