Alles Over Ashangers: Een Dierbare Herinnering

Wat is een ashanger?

Een ashanger is een bijzonder en betekenisvol sieraad dat steeds vaker wordt gebruikt om geliefden te herdenken na een crematie. In dit artikel zullen we je alles vertellen over deze gedenkhanger en hoe het een tastbare herinnering kan bieden aan iemand die je dierbaar is geweest. Ook zullen we het hebben over hoe je een ashanger kunt vullen met de as van een overledene om zo een blijvende en persoonlijke herinnering te creëren.

De betekenis van een ashanger

Een ashanger, ook wel bekend als een assieraad, is een sieraad dat speciaal is ontworpen om een kleine hoeveelheid as van een overleden persoon te bewaren. Dit kan een familielid, vriend of huisdier zijn. Het dragen van een ashanger kan je helpen om je dierbare altijd dicht bij je te houden en het kan een gevoel van troost en verbondenheid bieden in tijden van rouw.

Ashangers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals kruisjes, vlinders, levensbomen, infinity-symbolen en ronde ontwerpen. Elk van deze vormen kan een speciale betekenis hebben voor de persoon die het sieraad draagt, en het kan een manier zijn om de persoonlijkheid of interesses van de overledene te eren.

Het vullen van een ashanger

Het vullen van een ashanger is een zorgvuldig en respectvol proces. Als je een ashanger koopt, ontvang je meestal een kleine trechter en instructies over hoe je de as veilig kunt overbrengen naar het sieraad. Je kunt ervoor kiezen om een deel van de as of een symbolische hoeveelheid in de hanger te plaatsen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Sommige ashangers hebben ook de mogelijkheid om een kleine steen te bevatten, wat een extra persoonlijk tintje kan geven aan het sieraad. Deze stenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen bijvoorbeeld de geboortemaand van de overledene vertegenwoordigen of gewoon een favoriete kleur zijn.

Diverse stijlen en materialen

Ashangers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals roestvrij staal, goudkleurig staal en zelfs zwarte afwerkingen. Deze verschillende stijlen en materialen maken het mogelijk om een ashanger te kiezen die past bij jouw persoonlijke smaak en stijl. Het is belangrijk om te onthouden dat het dragen van een ashanger een intieme en persoonlijke keuze is, en je moet een sieraad kiezen dat voor jou betekenisvol is.

Een dierbare herinnering

Het verlies van een geliefde is een moeilijke en emotionele periode in het leven van iedereen. Een gedenkhanger kan dienen als een dierbare herinnering en kan helpen om de herinnering aan de overledene levendig te houden. Het biedt een manier om met liefde en respect terug te denken aan de mooie momenten die je samen hebt gedeeld.

Of je nu kiest voor een ashanger met een symbolische vorm, een specifieke steen of een bepaald materiaal, het belangrijkste is dat het sieraad voor jou betekenisvol is. Het dragen ervan kan een gevoel van troost en nabijheid bieden, wetende dat je geliefde altijd in je hart is, waar je ook gaat.

Dus, als je op zoek bent naar een persoonlijke en unieke manier om een geliefde te herdenken na een crematie, overweeg dan zeker een ashanger. Het kan een prachtig sieraad zijn dat jouw dierbare herinnering vereeuwigt en je troost biedt in tijden van rouw!

 

Bezoek de webshop vandaag nog en ontdek de wereld van de rouwsieraden  van Aramat Jewels!