Alles Over Hematiet: Eigenschappen En Symboliek

Hematiet: De Kracht en Schoonheid van Moeder Aarde

Wat is Hematiet?

Hematiet is een unieke edelsteen bekend om zijn kenmerkende zilvergrijze tot zwarte tinten. Naast zijn prachtige uiterlijk, heeft hematiet interessante eigenschappen en symboliek. De naam is afgeleid van het Griekse woord 'haima', dat 'bloed' betekent, vanwege de rode streep die vaak in de steen te zien is.

Wat Is Hematiet

Eigenschappen en Vorming van Hematiet

Hematiet wordt hoofdzakelijk gevormd uit ijzeroxide, wat resulteert in een hoge dichtheid en glans. Bij slijpen en polijsten vertoont hematiet een aantrekkelijke, spiegelachtige glans, waardoor het geliefd is voor sieraden en decoratie.

Symboliek en Gebruik door de Eeuwen heen

Door de eeuwen heen is hematiet gewaardeerd vanwege zijn vermeende beschermende en aardende eigenschappen. Veel culturen geloofden dat het dragen van hematiet bescherming bood tegen negatieve energieën en het boze oog. Het hielp ook om geaard en gecentreerd te blijven, vooral in uitdagende tijden.

Hematiet in Sieraden: Tips en Zorg

Hematiet komt voor in een variëteit aan sieraden, zoals oorbellen en halskettingen. Bij het kiezen van een hematiet sieraad, is het essentieel om de steen zorgvuldig te behandelen om krassen te voorkomen.