Wat is Andalusiet?

Andalusiet is een fascinerende edelsteen die vaak over het hoofd wordt gezien in de juwelierswereld. Met zijn unieke kleurenspel en zeldzaamheid, biedt deze steen zowel een verhaal als een uitzonderlijke schoonheid.

De Oorsprong en Vondstplaatsen van Andalusiet

Gezien zijn naam zou men denken dat Andalusiet enkel in Andalusië, Spanje wordt gevonden. Maar in werkelijkheid strekken de vondstplaatsen van deze edelsteen zich uit van Brazilië tot Sri Lanka. Het ontleent zijn naam aan Andalusië omdat de steen daar voor het eerst werd geïdentificeerd.

Kleuren en Optische Eigenschappen

Wat Andalusiet echt onderscheidt, is zijn unieke kleurenspel. Afhankelijk van de hoek waaronder je kijkt, kan de steen kleuren vertonen die variëren van olijfgroen tot roodbruin. Deze eigenschap wordt pleochroïsme genoemd en zorgt voor een verbluffende visuele ervaring.

Andalusiet in Sieraden

Wij bij Aramat Jewels zijn bijzonder gecharmeerd van de subtiele elegantie van Andalusiet. Door zijn natuurlijke glans en veranderlijke kleuren is deze edelsteen perfect voor zowel alledaagse sieraden als speciale gelegenheidsstukken. Van eenvoudige oorstekers tot opvallende halskettingen, Andalusiet is een veelzijdige keuze.

Verzorging van Andalusiet Sieraden

Net als bij alle edelstenen, raden wij aan om sieraden met Andalusiet met zorg te behandelen. Vermijd blootstelling aan harde stoten of chemische producten en bewaar uw sieraden op een veilige, droge plaats.

Waarom Kiezen Voor Andalusiet?

De zeldzaamheid en unieke optische eigenschappen van Andalusiet maken het tot een must-have voor edelsteenliefhebbers en sieradenverzamelaars. Het is een subtiele herinnering aan de wonderen van de natuur en een perfect cadeau voor degenen die het bijzondere waarderen.