Wat is Amber?

Binnen de schitterende wereld van sieraden neemt Amber een speciale plek in. Deze betoverende harssteen, die al sinds de oudheid wordt gekoesterd, vertegenwoordigt een levende geschiedenis, gevangen in de tijd.

De Fascinerende Oorsprong van Amber

Amber is niet zomaar een steen, het is versteend boomhars. Miljoenen jaren geleden, druppelden harsen van bomen en vingen alles in hun pad - van kleine insecten tot plantenresten. Onder de juiste omstandigheden fossiliseerde deze hars en transformeerde in de betoverende Amber die we vandaag de dag kennen.

Kenmerken en Verscheidenheid van Amber

De charme van Amber zit hem in de variëteit. De kleuren variëren van lichtgeel tot donker oranje, en soms zelfs groen of blauw. Binnenin deze steen kunnen we soms oude insecten of plantenmateriaal vinden, als kleine tijdscapsules van een ver vervlogen tijdperk.

Amber in Sieraden

Vanwege zijn lichte gewicht en warme gloed is Amber een favoriet in sieradenontwerpen. Het kan worden gevormd in prachtige kralen voor kettingen, oorbellen of zelfs in statement ringen. De organische vorm en geschiedenis geven elk Amber sieraad een uniek karakter.

Verzorging en Onderhoud van Amber Sieraden

Amber is relatief zacht en kan gemakkelijk krassen. Daarom raden wij aan:

  • Draag uw Amber sieraden niet tijdens zware handarbeid.
  • Bewaar ze apart van andere sieraden.
  • Reinig Amber met een zachte doek en vermijd agressieve chemicaliën.

De Betovering en Schoonheid van Amber

Elk stuk Amber vertelt een eigen verhaal, een echo uit een ver verleden. Wanneer je Amber draagt, draag je niet alleen een mooi sieraad, maar ook een stukje geschiedenis.