Wat zijn oorpiercings?

Oorpiercings zijn specifiek ontworpen sieraden die in verschillende delen van het oor worden geplaatst. Ze zijn niet alleen een modieuze accessoire, maar ook een expressiemiddel voor velen. Gedurende de eeuwen zijn oorpiercings een integraal onderdeel geweest van verschillende culturen, elk met zijn eigen tradities en stijlen.

Materialen van Oorpiercings

Er zijn diverse materialen waarmee oorpiercings worden gemaakt. Het is van cruciaal belang te weten welk materiaal het beste past bij uw lichaam en stijl:

  • Staal: Een populair materiaal voor oorpiercings. Echter, belangrijk om te vermelden is dat in staal een kleine hoeveelheid nikkel kan zitten. Dit kan voor sommige mensen allergische reacties veroorzaken.
  • Titanium: Een uitstekend alternatief voor diegenen die gevoelig zijn voor nikkel. Titanium is licht, sterk en wordt beschouwd als hypoallergeen. Veel zogenaamde 'nikkelvrije piercings' zijn gemaakt van titanium.
  • 925 Zilver: Een ander populair materiaal voor oorpiercings. Dit type zilver is een legering die bestaat uit 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper. Het heeft een mooie glans en is minder gevoelig voor tarnishing.

Populaire Soorten Oorpiercings

Er zijn verschillende soorten oorpiercings die elk een unieke charme en stijl hebben:

Zorg voor uw Oorpiercings

Net als elke andere piercing, is het belangrijk om goed voor uw oorpiercings te zorgen. Reinig het gebied regelmatig met een zoutoplossing en vermijd het draaien of spelen met de piercing om infecties te voorkomen.

Conclusie

Oorpiercings zijn meer dan alleen sieraden; ze zijn een vorm van zelfexpressie. Of u nu kiest voor een traditionele lobepiercing of iets avontuurlijkers zoals een traguspiercing, het is essentieel om de juiste materialen en zorgtechnieken te kiezen.

Ontdek de tijdloze piercing sieraden van Aramat Jewels! Wil je meer weten over onderhoud, steentjes of de gebruikte materialen in onze sieraden? Neem dan een kijkje in onze sieraden wiki.

www.aramatjewels.com 

Chique Zirkonia oorpiercings.