Ontdek De Unieke Kleurenspel Van Andalusiet

Wat is Andalusiet?

Andalusiet is een fascinerende edelsteen met unieke kleurenspel en zeldzaamheid die vaak over het hoofd wordt gezien in de juwelierswereld. Deze steen biedt niet alleen een verhaal, maar ook uitzonderlijke schoonheid.

De Oorsprong en Vondstplaatsen van Andalusiet

De naam Andalusiet doet vermoeden dat deze edelsteen alleen in Andalusië, Spanje wordt gevonden. In werkelijkheid strekken de vondstplaatsen van deze steen zich echter uit van Brazilië tot Sri Lanka. De steen kreeg zijn naam omdat hij voor het eerst werd geïdentificeerd in Andalusië.

Wat Is Andalusiet

Kleuren en Optische Eigenschappen

De unieke eigenschap die Andalusiet onderscheidt, is zijn veranderlijke kleurenspectrum. Afhankelijk van de kijkhoek vertoont de steen kleuren variërend van olijfgroen tot roodbruin, dankzij het fenomeen genaamd pleochroïsme. Dit zorgt voor een adembenemende visuele ervaring.

Andalusiet in Sieraden

Wij bij Aramat Jewels zijn gefascineerd door de subtiel elegante uitstraling van Andalusiet. Door zijn natuurlijke glans en veranderlijke kleuren is deze edelsteen perfect voor zowel alledaagse sieraden als speciale gelegenheidsstukken. Van eenvoudige oorknopjes tot opvallende halskettingen, Andalusiet is een veelzijdige keuze.

Verzorging van Andalusiet Sieraden

Zoals bij alle edelstenen, is het raadzaam om sieraden met Andalusiet met zorg te behandelen. Vermijd harde stoten en chemische producten en bewaar uw sieraden op een veilige, droge plaats.

Waarom Kiezen Voor Andalusiet?

De zeldzaamheid en unieke optische eigenschappen van Andalusiet maken het een must-have voor edelsteenliefhebbers en sieradenverzamelaars.